Alara İlkokulu
Minareliçavuş Mah. Mevlana Cad. No44 Nilüfer / BURSA

VİZYON

Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, yüksek moral değerlere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.

MİSYON

Biz Alara İlkokulu olarak, 1.Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak, 2.Öğrencilerin bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili, becerili ve kendine güvenir bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, 3.Öğrencilerimizi daha özgür okul ilkesine uyarak eğitip geliştirmek, 4.Öğrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun yetiştirmek, 5.Okulumuzun eğitim çalışanlarını bilimin ve insanlığın ortak değerlerinden yararlanan, kendini geliştiren ve toplumu ileri götüren güç olarak yetiştirmek, 6.Okulumuzda bir atılım, bir değişim yaratarak okul toplumunun gelişmesini sağlamak, 7.Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve velilerimizi 21.yüzyılda hazırlamak için VARIZ ve ÇALIŞMAKTAYIZ.

Kütüphane Kitap Sayısı :1320
Öğretim Şekli : Ortaokul sabah, ilkokul ise öğleden sonra eğitim öğretim görmektedir.

Ortaokul sabah, ilkokul ise öğleden sonra eğitim öğretim görmektedir.

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okul ilçe merkezinde, Nilufer Organize Sanayisi içinde yer almaktadır. Özlüce´ ye 15 dakika, Korupark´ a 5 dakika uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Mineraliçavuş mahallaesinde, Mineraliçavuş mezarlığının hemen yanındadır. Korupark metrosuna 5 dakika uzaklıktadır.